Crema cu inghetata - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Crema cu inghetata

Crema cu inghetata

Ingrediente:

  • 150 g cacao;
  • 120 g unt;
  • 75  g zahăr;
  • 3 ouă;
  • 3 linguri de smântână;
  • îngheţată de cafea sau cacao pentru garnitură;

Mod de preparare:

Se amestecă cacaua cu puţină apă. Se separă gălbenuşurile de albuşuri, se adaugă untul care se lasă împreună cu cacaua ,zahărul şi gălbenuşurile. Se freacă foarte bine pentru a deveni o cremă compactă şi omogenă. Se bat albuşurile spumă şi se toarnă crema şi se ţine la rece. Pentru a se răsturna uşor, se scufundă vasul câteva clipe în apă caldă, apoi se întoarce pe un platou.

Se garniseşte cu îngheţată de cafea sau cacao.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Crema de castane moca Ingrediente: 500 g cremă de castane; vanilie praf; 7 linguri cu unt; o ceşcuţă de cafea […]
  • Crema de lamaie III Ingrediente: 3 ouă; 160 g zahăr; 200 g unt;  o lămâie; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Crema moca II   Ingrediente: 2 linguriţe de cafea; 100 g cacao; 4 ouă; 800 g unt; 3 linguri de […]
  • Crema de cacao cu zeamil   Ingrediente: 1 l lapte; 2 linguri de zeamil; 2 linguri rase cu cacao; 2-3 linguri de […]
  • Crema moca Ingrediente: 1/2 pahar cu esenţă de cafea; 1/4 pahar cu lapte; 4 ouă; 7 linguri de […]

Comentarii: Crema cu inghetata

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player