Crema de Cafea III - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Crema de Cafea III

Crema de Cafea III

Ingrediente:

  • 50 de ml cafea;
  • 150 ml lapte;
  • 5 ouă;
  • o linguriţă de făină;
  • 1/2 lapte îndulcit cu 100 g zahăr;
  • praf de vanilie;

Mod de preparare:

Se amestecă cafeaua strecurată printr-un tifon cu 150 ml lapte foarte fierbinte şi se dă deoparte. Se pun gălbenuşurile într-un castron şi se freacă bine, adăugând şi faină, Se fierbe o jumătate de litru de lapte cu zahăr şi vanilie şi după ce s-a răcit, se toarnă câte puţin în compoziţia cu gălbenuşuri apoi se pune pe foc şi se freacă bine până se îngroaşă. Când s-a răcit, se adaugă cafeaua cu lapte şi albuşurile bătute spumă.

Se serveşte în cupe garnisite cu frişcă sau limbi de pisică.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Crema de cafea Ingrediente: 8 linguri de cafea tare şi dulce; 6 ouă; 2 linguri de zahăr; 100 g […]
  • Crema de cafea II Ingrediente: 6 galbenuri; 3 linguri de zahăr;  o ceşcuţă cu lapte; o linguriţă de […]
  • Crema Cafea IV Ingrediente: 150 g zahăr pudră; 4 gălbenuşuri; 5 linguriţe de nescafe; 6 linguri lapte […]
  • Crema de cafea  Ingrediente: 4 ouă; 120 g zahăr; 2 linguri de cafea; 1 lingură de rom; 3 foi de […]
  • Crema de lamaie III Ingrediente: 3 ouă; 160 g zahăr; 200 g unt;  o lămâie; [ad#ad-1] Mod de […]

Comentarii: Crema de Cafea III

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player