Crema de cafea - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Crema de cafea

Crema de cafea

 Ingrediente:

  • 4 ouă;
  • 120 g zahăr;
  • 2 linguri de cafea;
  • 1 lingură de rom;
  • 3 foi de gelatină;
  • 2 linguri apă;
  • 250g frişcă;

Mod de preparare:

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, până se fac ca o spumă. Se adaugă două linguri de esenţă de cafea, o lingură de rom şi gelatina muiată cu două linguri de apă fierbinte.

Se pune cu totul pe marginea maşinii amestecând mereu până se încălzeşte.

Se bat cele patru albuşuri spumă, se amestecă cu crema de mai sus, la care se adaugă 250 g frişcă bătută, se toarnă compoziţia într-o formă udată cu apă şi se dă la gheaţă.

După ce s-a răsturnat, se decorează cu frişcă bătută.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Crema de cafea Ingrediente: 8 linguri de cafea tare şi dulce; 6 ouă; 2 linguri de zahăr; 100 g […]
  • Crema de Cafea III Ingrediente: 50 de ml cafea; 150 ml lapte; 5 ouă; o linguriţă de făină; 1/2 lapte îndulcit […]
  • Crema de cafea II Ingrediente: 6 galbenuri; 3 linguri de zahăr;  o ceşcuţă cu lapte; o linguriţă de […]
  • Crema Cafea IV Ingrediente: 150 g zahăr pudră; 4 gălbenuşuri; 5 linguriţe de nescafe; 6 linguri lapte […]
  • Turta Dulce Ingrediente: 350 g miere; 350 g făină; 3 ouă; 3 linguri zahăr; 1/2 linguriţă bicarbonat; un […]

1 Comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Crema de cafea http://www.la-cratita.ro/crema-de-cafea/ […]

Comentarii: Crema de cafea

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player