Crema de Castane II - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Crema de Castane II

Crema de Castane II

 

Ingrediente:

  • 40 de castane;
  • 300 g zahăr;
  • 1/2 pahar cu apă;
  • 2 linguri de rom;
  • 3 foi de gelatină;
  • 120 g frişcă;

Mod de preparare:

Se crestează coajă la castane şi se pun la fiert în apă rece. După 15 minute de fierbere se dau deoparte, se scot una câte una şi se curăţă cât sunt încă foarte fierbinţi, altfel nu se mai poate lua pieliţa uşor de pe ele. Se fierb apoi în apă cât  să cuprindă, se scurg bine, se toacă calde în maşina de tocat şi apoi se trec prin sită. Se face un sirop care se amestecă cu piureul de castane şi se fierb împreună pe foc mic până se îngroaşă. Se adaugă romul, gelatina topită în apă clocotită şi frişcă.

Se freacă totul bine, se udă o formă cu apă, se toarnă crema şi se dă la rece.

Ca s-o răsturnăm uşor pe un platou, se introduce o clipă în apă caldă.

Se garniseşte cu ciocolată rasă pe deasupra iar împrejur se pune frişcă.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Crema de castane moca Ingrediente: 500 g cremă de castane; vanilie praf; 7 linguri cu unt; o ceşcuţă de cafea […]
  • Castane de Cartofi Ingrediente:  300 g miez  de cartofi copţi; 150 g zahăr; 150 g nuci […]
  • Crema de castane Ingrediente 400g castane 200g unt rom dupa gust Pentru sirop 300g zahar o ceasca de […]
  • Crema de lamaie II Ingrediente: 2 ouă; 50 de g zahăr pudră; 1/2 lămâi; 1 dl vin alb; 2 1/2 foi de […]
  • Piure de Castane Ingrediente: 40 de castane; 300 g zahăr; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se crestează coajă la […]

Comentarii: Crema de Castane II

Copyright © 2010 - 2024 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player