Ingrediente:
- 40 de castane;
- 300 g zahăr;
- 1/2 pahar cu apă;
- 2 linguri de rom;
- 3 foi de gelatină;
- 120 g frişcă;
Mod de preparare:
Se crestează coajă la castane şi se pun la fiert în apă rece. După 15 minute de fierbere se dau deoparte, se scot una câte una şi se curăţă cât sunt încă foarte fierbinţi, altfel nu se mai poate lua pieliţa uşor de pe ele. Se fierb apoi în apă cât să cuprindă, se scurg bine, se toacă calde în maşina de tocat şi apoi se trec prin sită. Se face un sirop care se amestecă cu piureul de castane şi se fierb împreună pe foc mic până se îngroaşă. Se adaugă romul, gelatina topită în apă clocotită şi frişcă.
Se freacă totul bine, se udă o formă cu apă, se toarnă crema şi se dă la rece.
Ca s-o răsturnăm uşor pe un platou, se introduce o clipă în apă caldă.
Se garniseşte cu ciocolată rasă pe deasupra iar împrejur se pune frişcă.