Ingrediente:
- 800 g conopidă;
- 60 g faină;
- 150 g unt;
- 100 g ceapă;
- 2 ouă;
- 200 g franzelă;
- sare;
Mod de preparare:
Se pune conopidă curăţată şi spălată în apa fierbinte cu sare.
După câteva minute, se spală din nou şi se pune la fiert cu supă sau numai în apa cu sare.
După ce a fiert, se aleg buchetele rămase întregi pentru garnitură iar restul se dă prin sită.
Între timp se căleşte ceapa cu o parte din unt, se adaugă faină, se mai călesc puţin împreună, se stinge totul cu supa în care a fiert conopida, se strecoară şi se pune să dea un clocot. Se potriveşte de sare şi după ce s-a luat de pe foc se drege cu gălbenuşul de ou. Ouăle pot fi bătute cu 100 g smântână, subţiată cu supă şi puse treptat în oala să nu se taie crema de conopidă.
Se serveşte cu unt şi buchete de conopidă puse în supieră şi crutoane de franzelă.