Crema de fasole uscata - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Crema de fasole uscata

Crema de fasole uscata

Ingrediente:

  • 600 g fasole boabe;
  • 200 g ceapa;
  • 100 g ulei;
  • 60 g unt;
  • 60 g faina;
  • 200 g franzela;
  • 50 g telina;
  • o foaie de dafin;
  • 10 boabe de piper;
  • sare;

Mod de preparare:

Se pune la fiert fasolea. Dupa ce a dat un clocot  se varsa prima apa si se pune in alta apa fierbinte. Dupa ce a fiert circa o ora, se adauga telina, piperul si foaia de dafin. Cand fasolea a fiert complet, se adauga rantasul facut din ceapa, ulei si faina, se potriveste de sare si se trece prin sita.

Daca crema este prea groasa, se subtiaza cu zeama de oase sau in lupsa numai cu apa fiarta, se mai da odata in fiert, amestecandu-se sa nu se prinda si se serveste cu unt si crutoane.

Aceasi crema se poate face si din linte, mazare uscata sau arpacas.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Crema de fasole verde Ingrediente: 1,2 kg fasole păstăi; 200 g ceapă; 150 g unt; 60 g faină; 200 g franzelă; 2 […]
  • Iahnie de fasole uscata Ingrediente: 400 g fasole uscată; 200 g ceapă; 100 g ulei; 50 g bulion; o foaie dafin; 5-6 […]
  • Supa de fasole uscata Ingrediente: 300-400 g fasole uscată; 80 g ulei; 60 g ceapă; un morcov; 1/2 ţelină; o foaie de […]
  • Crema de conopida Ingrediente: 800 g conopidă; 60 g faină; 150 g unt; 100 g ceapă; 2 ouă; 200 g […]
  • Crema de legume Ingrediente: cartofi; 1,5 kg cartofi; 200 g ceapă; 60 g faină; 100 g unt; 3 ouă; 200 g […]

Comentarii: Crema de fasole uscata

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player