Ingrediente:
- cartofi;
- 1,5 kg cartofi;
- 200 g ceapă;
- 60 g faină;
- 100 g unt;
- 3 ouă;
- 200 g franzelă;
- 300 g lapte;
- sare;
Mod de preparare:
Se pun la fiert cartofii curăţaţi şi tăiaţi felii, în apă cu sare.
Ceapa se căleşte cu o parte din unt şi când este pe jumătate prăjită, se adaugă făina, se mai lasă să se călească după care se pune în oala în care fierb cartofii. Se potriveşte de sare şi se adaugă apa cu zeamă de legume sau de oase atât cât este necesar pentru supă. Se fierbe totul până sunt gata cartofii. Se dau prin sită, se mai lasă să dea un clocot după care se drege crema obţinută cu gălbenuşurile de ou bătute cu lapte călduţ.
Se serveşte cu crutoane de pâine prăjite în unt.