Crema de legume - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Crema de legume

Crema de legume

Ingrediente:

  • cartofi;
  • 1,5 kg cartofi;
  • 200 g ceapă;
  • 60 g faină;
  • 100 g unt;
  • 3 ouă;
  • 200 g franzelă;
  • 300 g lapte;
  • sare;

Mod de preparare:

Se pun la fiert cartofii curăţaţi şi tăiaţi felii, în apă cu sare.

Ceapa se căleşte cu o parte din unt şi când este pe jumătate prăjită, se adaugă făina, se mai lasă să se călească după care se pune în oala în care fierb cartofii. Se potriveşte de sare şi se adaugă apa cu zeamă de legume sau de oase atât cât este necesar pentru supă. Se fierbe totul până sunt gata cartofii. Se dau prin sită, se mai lasă să dea un clocot după care se drege crema obţinută cu gălbenuşurile de ou bătute cu lapte călduţ.

Se serveşte cu crutoane de pâine prăjite în unt.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Crema din verzisoare de Bruxelles Ingrediente: 800 g verzişoare de bruxelles; 400 g cartofi; 300 g ceapă; 200 g franzelă; 3 […]
  • Crema de conopida Ingrediente: 800 g conopidă; 60 g faină; 150 g unt; 100 g ceapă; 2 ouă; 200 g […]
  • Supa-crema de legume   Ingrediente: 400 g morcovi; 100 g păstârnac; 400 g cartofi; 2 cepe; o ţelina […]
  • Crema de pasare Ingrediente: 600-800 g carne de pasăre; o ţelina; 2 cepe; 10 boabe piper; 60 g unt; 2 […]
  • Crema de spanac Ingrediente: un kg de spanac; 150 g unt; 100 g faină; 150 g ceapă; 200 g franzelă; 2 […]

Comentarii: Crema de legume

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player