Ingrediente:
- 600-800 g carne de pasăre;
- o ţelina;
- 2 cepe;
- 10 boabe piper;
- 60 g unt;
- 2 ouă;
- 100 g smântână;
- 100 g faină;
- sare;
Mod de preparare:
Se opăreşte găina. Când a dat primul clocot, se scoate din apă, se spală din nou, se taie bucăţi şi se pune la fiert cu apă suficientă pentru supă. Când a dat din nou în fiert , se sărează , se spumuieste şi se adaugă ţelina, ceapa şi boabele de piper.
Când găina este fiartă, se strecoară supă, se adaugă rântaş făcut din unt şi făina şi stins cu supă, se strecoară din nou şi se lasă să mai dea în fiert 5-10 minute, se drege cu gălbenuşurile bătute cu smântână, se potriveşte de sare, de suc de lămâie şi se serveşte cu carnea de pasăre scoasă de pe oase curăţată de grăsime şi pieliţe şi tăiată în cubuleţe.