Crema de pasare - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Crema de pasare

Crema de pasare

Ingrediente:

  • 600-800 g carne de pasăre;
  • o ţelina;
  • 2 cepe;
  • 10 boabe piper;
  • 60 g unt;
  • 2 ouă;
  • 100 g smântână;
  • 100 g faină;
  • sare;

Mod de preparare:

Se opăreşte găina. Când a dat primul clocot, se scoate din apă, se spală din nou, se taie bucăţi şi se pune la fiert cu apă suficientă pentru supă. Când a dat din nou în fiert , se sărează , se spumuieste şi se adaugă ţelina, ceapa şi boabele de piper.

Când găina este fiartă, se strecoară supă, se adaugă rântaş făcut din unt şi făina şi stins cu supă, se strecoară din nou şi se lasă să mai dea în fiert 5-10 minute, se drege cu gălbenuşurile bătute cu smântână, se potriveşte de sare, de suc de lămâie şi se serveşte cu carnea de pasăre scoasă de pe oase curăţată de grăsime şi pieliţe şi tăiată în cubuleţe.


Va recomandam si urmatoarele retete

  • Crema de legume Ingrediente: cartofi; 1,5 kg cartofi; 200 g ceapă; 60 g faină; 100 g unt; 3 ouă; 200 g […]
  • Crema de fasole verde Ingrediente: 1,2 kg fasole păstăi; 200 g ceapă; 150 g unt; 60 g faină; 200 g franzelă; 2 […]
  • Crema de conopida Ingrediente: 800 g conopidă; 60 g faină; 150 g unt; 100 g ceapă; 2 ouă; 200 g […]
  • Crema de sparanghel Ingrediente: un kg de sparanghel; 80 g unt; 100 g ceapă; 100 g faină; 100 g […]
  • Crema de praz Ingrediente: 800 g praz; 600 g cartofi; 150 g unt; 100 g făină; o ţelină; 10 boabe piper; o […]

Comentarii: Crema de pasare

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player