Crema de praz - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Crema de praz

Crema de praz

Ingrediente:

  • 800 g praz;
  • 600 g cartofi;
  • 150 g unt;
  • 100 g făină;
  • o ţelină;
  • 10 boabe piper;
  • o lămâie;
  • 2 gălbenuşuri;
  • 100 g smântână;
  • 200 g crutoane;
  • sare;

Mod de preparare:

Se taie partea albă subţire a prazului şi se înăbuşă cu o parte din unt. După ce s-a muiat, se adaugă supa de oase sau apă caldă, cartofii tăiaţi felii, ţelina şi sare. Se lasă să fiarbă 1-2 ore. După ce a fiert totul bine, se trece prin sită, se adaugă rântaşul subţiat cu supă şi se mai lasă să fiarbă 5-10 minute amestecându-se mereu. Se potriveşte de sare şi de zeama de lămâie.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Crema de spanac Ingrediente: un kg de spanac; 150 g unt; 100 g faină; 150 g ceapă; 200 g franzelă; 2 […]
  • Crema de fasole verde Ingrediente: 1,2 kg fasole păstăi; 200 g ceapă; 150 g unt; 60 g faină; 200 g franzelă; 2 […]
  • Crema de praz Ingrediente: 800g praz; 2 cartofi; 1/2 telina potrivita; 1 lamaie; 2 foi de dafin; smantana […]
  • Crema de pasare Ingrediente: 600-800 g carne de pasăre; o ţelina; 2 cepe; 10 boabe piper; 60 g unt; 2 […]
  • Crema de sparanghel Ingrediente: un kg de sparanghel; 80 g unt; 100 g ceapă; 100 g faină; 100 g […]

Comentarii: Crema de praz

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player