Crema de praz - RETETE CULINARE

Retete culinare » Ciorbe, Ciorbe si Supe » Crema de praz

Crema de praz

Ingrediente:

  • 800g praz;
  • 2 cartofi;
  • 1/2 telina potrivita;
  • 1 lamaie;
  • 2 foi de dafin;
  • smantana vegetala;
  • 300g ciuperci;
  • 2 morcovi;
  • piper;
  • sare;
  • ulei;

Mod de preparare:

Curata si fierbe prazul, morcovii, jumatatea de telina si cartofii, cu o lingurita de sare.

Spre final, adauga un pic de ulei, foile de dafin si piperul. Ia de pe foc si lasa sa se racoreasca.

Paseaza legumele sau trece-le prin sita, adauga zeama in care au fiert si ciupercile calite separat.

adauga sucul de la lamaie si serveste crema calduta, cu smantana vegetala. Inainte de servire aromatizeaza cu verdeata.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Supa de ceapa cu crutoane Ingrediente: 3 cepe; 1 morcov; 1 radacina patrunjel; 1 telina mica; 3 linguri cu ulei; 1 […]
  • Bors cu tarhon Ingrediente: 4 cartofi; 2 cepe; 2 morcovi; 1/2 cutie rosii in bulion; 1 ardei gras; 1/4 varza […]
  • Crema de praz Ingrediente: 800 g praz; 600 g cartofi; 150 g unt; 100 g făină; o ţelină; 10 boabe piper; o […]
  • Bruschete Ingrediente: 6 felii de franzelă; 3 roşii; 3 căţei de usturoi; 3 linguri ulei de măsline […]
  • Ciorba de vitel a la grecque Ingrediente: un kg carne de viţel; o ţelină; 60 g ceapă; 100 g morcov; 100 g albitură; 60 g […]

Comentarii: Crema de praz

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player