Crema de spanac - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Crema de spanac

Crema de spanac

Ingrediente:

  • un kg de spanac;
  • 150 g unt;
  • 100 g faină;
  • 150 g ceapă;
  • 200 g franzelă;
  • 2 gălbenuşuri;
  • 100 g smântână;
  • 50 g zeamă de lămâie;
  • sare;

Mod de preparare:

Se taie ceapa subţire, se căleşte în jumate din unt, când începe să se prăjească se adaugă făina, se mai rumeneşte puţin, se stinge cu supă sau cu apă, se adaugă spanacul şi se fierbe împreună 30-40 de minute. Se trece prin sită, se mai dă 2-3 clocote, se potriveşte de sare, se drege cu gălbenuşuri şi smântână. Se poate adaugă şi suc de lămâie. Se serveşte cu bucăţele de unt pe deasupra şi crutoane de franzelă.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Crema de praz Ingrediente: 800 g praz; 600 g cartofi; 150 g unt; 100 g făină; o ţelină; 10 boabe piper; o […]
  • Crema de legume Ingrediente: cartofi; 1,5 kg cartofi; 200 g ceapă; 60 g faină; 100 g unt; 3 ouă; 200 g […]
  • Crema din verzisoare de Bruxelles Ingrediente: 800 g verzişoare de bruxelles; 400 g cartofi; 300 g ceapă; 200 g franzelă; 3 […]
  • Crema de pasare Ingrediente: 600-800 g carne de pasăre; o ţelina; 2 cepe; 10 boabe piper; 60 g unt; 2 […]
  • Crema de fasole verde Ingrediente: 1,2 kg fasole păstăi; 200 g ceapă; 150 g unt; 60 g faină; 200 g franzelă; 2 […]

Comentarii: Crema de spanac

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player