Crema din verzisoare de Bruxelles - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Crema din verzisoare de Bruxelles

Crema din verzisoare de Bruxelles

Ingrediente:

  • 800 g verzişoare de bruxelles;
  • 400 g cartofi;
  • 300 g ceapă;
  • 200 g franzelă;
  • 3 ouă;
  • 150 g unt;
  • 100 g faină;
  • 100 g smântână;
  • 2 l supă de oase;
  • sare;

Mod de preparare:

Spală verzişoarele, se curăţă şi se taie felii cartofii şi ceapă.

Ceapa se căleşte uşor în jumătate din unt, după care se adaugă verzişoarele şi cartofii. Se lasă până se înmoaie.

Din restul de unt se face un rântaş cu făină, se stinge cu zeamă de carne, de zarzavaturi sau numai cu apă, se pun şi zarzavaturile şi ceapa călită, se amestecă totul şi se pune la fiert până se înmoaie bine.

Când supa este gata se poate trece prin sită şi se mai dă un clocot, amestecând până fierbe tot timpul, să nu se prindă de funt.

Se drege cu gălbenuşul de ou bătut cu smântâna sau numai cu smântâna servită la masă împreună cu crutoane de franzelă

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Crema de legume Ingrediente: cartofi; 1,5 kg cartofi; 200 g ceapă; 60 g faină; 100 g unt; 3 ouă; 200 g […]
  • Crema de spanac Ingrediente: un kg de spanac; 150 g unt; 100 g faină; 150 g ceapă; 200 g franzelă; 2 […]
  • Crema de conopida Ingrediente: 800 g conopidă; 60 g faină; 150 g unt; 100 g ceapă; 2 ouă; 200 g […]
  • Crema de sparanghel Ingrediente: un kg de sparanghel; 80 g unt; 100 g ceapă; 100 g faină; 100 g […]
  • Crema de pasare Ingrediente: 600-800 g carne de pasăre; o ţelina; 2 cepe; 10 boabe piper; 60 g unt; 2 […]

Comentarii: Crema din verzisoare de Bruxelles

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player