Crema englezeasca moca - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert » Crema englezeasca moca

Crema englezeasca moca

Ingrediente:

  • 4 galbenusuri de ou;
  • 150 g zahar;
  • 1/2l lapte;
  • o lingura de nescafe;

Mod de preparare:

Se freaca galbenusurile cu zaharul timp de cateva minute, apoi se toarna cate putin lapte cald, fara a inceta de a amesteca. Se pune pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa, fara a ajunge la fierbere. Se adauga nescafe-ul si se varsa intr-un vas pentru a se raci.

Aceasta crema englezeasca se poate folosi la ornarea unei budinci de orez sau de gris sau se serveste ca atare, in cupe.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Crema de cacao cu zeamil   Ingrediente: 1 l lapte; 2 linguri de zeamil; 2 linguri rase cu cacao; 2-3 linguri de […]
  • Crema moca II   Ingrediente: 2 linguriţe de cafea; 100 g cacao; 4 ouă; 800 g unt; 3 linguri de […]
  • Crema Napolitana   Ingrediente: 250 g fragi; 250 g zmeura; 100 ml apa; 250 g zahar; o foaie de […]
  • Crema de castane moca Ingrediente: 500 g cremă de castane; vanilie praf; 7 linguri cu unt; o ceşcuţă de cafea […]
  • Crema de cacao la pahar II Ingrediente: 1 kg lapte;  7 linguri de zahăr; 4 linguri de faină; 4 linguri de cacao; un […]

Comentarii: Crema englezeasca moca

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player