Crema moca II - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Crema moca II

Crema moca II

 

Ingrediente:

  • 2 linguriţe de cafea;
  • 100 g cacao;
  • 4 ouă;
  • 800 g unt;
  • 3 linguri de lapte;
  • 6 linguri de zahăr;

Mod de preparare:

Se fierbe înainte cafeaua, se amestecă cacaua cu laptele într-un vas la foc moale. Se lasă să se răcorească şi se adaugă gălbenuşurile pe rând şi untul puţin înmuiat. Se bate câteva minute, se adaugă apoi şi untul puţin înmuiat. Se agită această pastă până devine omogenă şi se  toarnă în ea  cafeaua, apoi se incorporează albuşurile bătute spuma. Se varsă preparatul într-o formă care se tine la frigider. Pentru a o răsturna, se scufundă câteva minute în apă caldă.

 

Se poate orna cu nuci.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Crema moca Ingrediente: 1/2 pahar cu esenţă de cafea; 1/4 pahar cu lapte; 4 ouă; 7 linguri de […]
  • Crema pentru lipit biscuiti II Ingrediente: 200 g unt; 100 g zahăr; un ou; 2 linguri de cafea lichidă; Mod de […]
  • Crema de cacao la pahar II Ingrediente: 1 kg lapte;  7 linguri de zahăr; 4 linguri de faină; 4 linguri de cacao; un […]
  • Crema cu inghetata Ingrediente: 150 g cacao; 120 g unt; 75  g zahăr; 3 ouă; 3 linguri de […]
  • Crema de lamaie III Ingrediente: 3 ouă; 160 g zahăr; 200 g unt;  o lămâie; [ad#ad-1] Mod de […]

Comentarii: Crema moca II

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player