Ingrediente:
- 250 g fragi;
- 250 g zmeura;
- 100 ml apa;
- 250 g zahar;
- o foaie de gelatina;
- 1/2 lapte;
- 2 linguri de zeamil;
- 2 linguri de zahar;
- 50 g picromigdale;
- 50 g frişcă;
- o lingura de vin alb;
- praf de sare;
Mod de preparare:
Se păstrează câteva fructe pentru garnitura, apoi se pun fragii într-un vas cu 3 linguri de ap a si 125 g zahar lăsând sa fiarbă pana se fac pasta. Se adăuga o jumătate de foaie de gelatina dizolvata in foarte putina apa calda. Se amesteca uşor si se varsă in alt vas. Se procedează la fel si cu zmeura, fierbând-o cu restul de zahar, apoi se adaugă restul gelatinei.
Se fierbe laptele, se amesteca cu zeamilul care in prealabil a fost dizolvat in putina apa rece, se lasă sa se îngroaşe si se adaugă cele 2 linguri de zahar si praful de sare. Se răceşte.
Se aşează in cupe un strat de crema, unul de zmeura. Se amesteca restul cremei cu picromigdalele rupte in bucatele si se repartizează pe stratul de zmeura. Se continua cu un strat de fragi. Se da la rece iar in momentul servirii se garniseşte cu frişcă, se stropeşte cu putin vin si fructele proaspete păstrate la început.