Cremes - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Cremes

Cremes

Ingrediente:

  • 8 ouă;
  • 9 linguri de făină;
  • 300 gr zahăr tos;
  • 1l lapte;
  • 1 vanilie;
  • 200 gr margarină;

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se freacă cu zahărul până ce zaharul se topeşte. Cele 8 albuşuri se bat bine intr-un vas separat.

Se topeşte pe foc margarina şi se adaugă peste gălbenuşuri, răcită, tot câte un pic.

Se adaugă concomitent făina şi câte un pic de lapte.

Se unge tava cu untură, untedelemn sau ulei, şi apoi se tapează cu făină.

Dupa toate operatiunile de mai sus, se pune in tava si apoi la cuptor, unde se lasa la foc mic timp de 2-3 ore.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Gogosi dospite Ingrediente: 500 g făină; 1 ceaşcă îapte; 1 lingură unt; 2 ouă; drojdie cât o […]
  • Boules de neige Ingrediente: 3 ouă; 1/2 l lapte; o lingură de cafea tare; 5 linguri de zahăr pudră; praf de […]
  • Coltunasi cu Visine Ingrediente: apa sare faina cat cuprinde visine 4-6 linguri de visine [ad#ad-1] Mod […]
  • Caramele cu Ciocolata   Ingrediente: 50 g cacao; 6 1/2 linguri de unt; 13 bucăţi de zahăr; o lingură de miere; 4 […]
  • Crema pentru torturi II Ingrediente: 250 g unt ; o ceşcuţă cu esenţă de cafea; 370 ml sirop; [ad#ad-1] Mod de […]

Comentarii: Cremes

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player