Creveti cu cuscus - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive, Aperitive si preparate » Creveti cu cuscus

Creveti cu cuscus

Ingrediente:

  • 300 g cuşcuş;
  • 1 l supă de legumă;
  • 16 creveţi decorticaţi;
  • 2 căţei de usturoi;
  • 2 fire ceapă verde;
  • 2 legături de pătrunjel verde tocat;
  • 4 linguri zeamă de lămâie;
  • 8 linguri ulei de măsline extravirgine;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Supa de legume se fierbe şi când clocoteşte se toarnă peste cuşcuşul pus într-un castron.

Usturoiul şi ceapă se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, respectiv se taie în inele.

Într-o tigaie se pun 4 linguri de ulei de măsline şi se adaugă usturoiul, ceapa, pătrunjelul verde tocat, sarea şi piperul.

După un minut se adaugă creveţi care se prăjesc câte 3 minute pe fiecare parte, până devin roz.

Toată compoziţia din tigaie se răstoarnă peste cuşcuşul care între timp a absorbit toată supa. Se mai adaugă uleiul de măsline extravirgin rămas şi zeama de lămâie, după care preparatul poate fi servit.

Va recomandam si urmatoarele retete

Comentarii: Creveti cu cuscus

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player