Ingrediente:
- 300 g cuşcuş;
- 1 l supă de legumă;
- 16 creveţi decorticaţi;
- 2 căţei de usturoi;
- 2 fire ceapă verde;
- 2 legături de pătrunjel verde tocat;
- 4 linguri zeamă de lămâie;
- 8 linguri ulei de măsline extravirgine;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Supa de legume se fierbe şi când clocoteşte se toarnă peste cuşcuşul pus într-un castron.
Usturoiul şi ceapă se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, respectiv se taie în inele.
Într-o tigaie se pun 4 linguri de ulei de măsline şi se adaugă usturoiul, ceapa, pătrunjelul verde tocat, sarea şi piperul.
După un minut se adaugă creveţi care se prăjesc câte 3 minute pe fiecare parte, până devin roz.
Toată compoziţia din tigaie se răstoarnă peste cuşcuşul care între timp a absorbit toată supa. Se mai adaugă uleiul de măsline extravirgin rămas şi zeama de lămâie, după care preparatul poate fi servit.