Ingrediente:
- 500 g cartofi;
- 50 g amidon;
- 2-3 căţei de usturoi;
- 2 linguri de pătrunjel verde tocat;
- 100 g faina;
- 50 ml ulei;
- 100 ml ketchup;
- 2 limite ;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Cartofii se spala, se curata, se taie in cuburi si se fierb 20-25 de minute in apa cu sare.
Se scurge apa de pe cartofi, apoi aceştia se zdrobesc pentru obţine un piure.
Când piureul se răceşte se adaugă amidonul, usturoiul pisat, pătrunjelul verde tocat, sarea si piperul. Se amesteca pentru omogenizare.
Din competiţia obţinută se ia cu lingura cantităţi mici, se trec prin faina si se modelează crochete care se prăjesc in uleiul încins.
Crochete prăjite se scot pe hârtie absorbanta, pentru a îndepărtat excesul de ulei si se servesc calde opţional cu ketchup si felii de limită.