Curcan ca pe Crisuri - RETETE CULINARE

Retete culinare » Fripturi, Preparate din carne » Curcan ca pe Crisuri

Curcan ca pe Crisuri

Ingrediente:

Pentru 4 persoane avem nevoie de :
600 gr carne curcan
1 ceapa
300 ml smantana
1 mar mai mare
300-400 gr varza creata
50 ml ulei
1/4 lingurita menta
1 legatura patrunjel verde
sare,
piper

    Mod de preparare:

    Carnea o taiem fasii subtiri. Ceapa se taie marunt si o punem la calit in 50 ml ulei. Cand ceapa e calita adaugam carnea de curcan pe care o prajim impreuna cu aceasta si cand zeama care o lasa carnea s-a evaporat adaugam marul curatat si taiat felii si varza creata taiata si ea subtire ca pentru salata.
    Punem peste sare, piper si calim mai departe cateva secunde apoi punem peste cca. 150 ml apa adaugam 1/4 lingurita menta, legatura de patrunjel verde tocat marunt, acoperim cu un capac si lasam sa scada apa.
    Acum turnam peste 300 ml smantana, mai potrivim de sare si piper daca mai e nevoie si lasam sa dea 2-3 clocote.
    Acest tip de macare se serveste cu garnitura de orez.

     

    Pofta buna !

    Va recomandam si urmatoarele retete

    • Snitel de vita cu ceapa Ingrediente: 1,000 kg carne de vaca; 150 ml grasime; Un praf boia de ardei; O cana de vin (100 […]
    • Stufat de miel Ingrediente: 1,5 Kg carne de miel cu os; 15 leg. ceapa verde; 15 leg. usturoi verde; 300 ml suc de […]
    • Ciolan de Porc la Cuptor Ingrediente: Ciolan de porc crud 1 legatura de ceapa verde 1 ardei gras rosu 6-7 catei de usturoi […]
    • Friptura de rata salbatica Ingrediente: 1 raţă; 100 g slănină; 1 lingură unt; 1 linguriţă pătrunjel verde tocat; sare; 1 […]
    • Friptura de Pui Apetisanta Ingrediente: 2 piepturi de pui, 4 tampi intregi, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 4 ardei grasii […]

    Comentarii: Curcan ca pe Crisuri

    Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
    Get Adobe Flash player