Desert din orez si fructe uscate - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert » Desert din orez si fructe uscate

Desert din orez si fructe uscate

Ingrediente:

  • 300 g orez;
  • 200 g caise uscate;
  • 100 g stafide;
  • 50 g migdale zdrobite;
  • 2 linguri coajă rasă de portocală;
  • 6 linguri de miere;
  • 2 plicuri zahăr vanilat;
  • 2 linguri margarină;

Mod de preparare:

Orezul ales şi spălat se fierbe în aproximativ un litru de apă.

Caisele uscate se taie mărunt şi se adaugă peste orezul fiert, împreună cu stafidele, o parte din migdalele zdrobite, coaja rasă de portocală, mierea şi zahărul vanilat, după care compoziţia se amestecă bine.

Se unge un vas termorezistent cu margarină, peste care se pune compoziţia de orez, apoi se introduce în cuptorul încins şi se ţine 20 de minute, la foc mediu.

Preparatul se poate servi atât cald, cât şi rece, presărat cu restul de migdale zdrobite.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Desert cu corn-flakes Ingrediente: 3 linguri de cork-flakes, 100 ml lapte; un mar; o lingura de nuci; cateva boabe de […]
  • Desert Rapid   Ingrediente: 30 de bezele; o portocală; o cutie mică de compot de caise; 50 g […]
  • Desert rapid cu fructe si inghetata Ingrediente: Pişcoturi de şampanie; îngheţată; zmeură sau căpşuni; lichior sau […]
  • Desert cu nuci si cafea Ingrediente: 3 ouă; 75 g unt; 100 g zahăr; 1/2 păhărel cu rom; 125 g nuci; 3-4 biscuiţi; 1 […]
  • Desert cu arpacas si legume Ingrediente: 2 căni arpacaş; 4 linguri miere; 100 g stafide; 100 g nuci stafide; 100 g nuci […]

Comentarii: Desert din orez si fructe uscate

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player