Ingrediente:
- 300 g orez;
- 200 g caise uscate;
- 100 g stafide;
- 50 g migdale zdrobite;
- 2 linguri coajă rasă de portocală;
- 6 linguri de miere;
- 2 plicuri zahăr vanilat;
- 2 linguri margarină;
Mod de preparare:
Orezul ales şi spălat se fierbe în aproximativ un litru de apă.
Caisele uscate se taie mărunt şi se adaugă peste orezul fiert, împreună cu stafidele, o parte din migdalele zdrobite, coaja rasă de portocală, mierea şi zahărul vanilat, după care compoziţia se amestecă bine.
Se unge un vas termorezistent cu margarină, peste care se pune compoziţia de orez, apoi se introduce în cuptorul încins şi se ţine 20 de minute, la foc mediu.
Preparatul se poate servi atât cald, cât şi rece, presărat cu restul de migdale zdrobite.