Dobos Tort II - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Torturi » Dobos Tort II

Dobos Tort II

Ingrediente Blat:

  • 5 gălbenuşuri;
  • 125 g zahăr;
  • 5 linguri de faină;
  • 5 albuşuri spumă;

Ingrediente Blat:

  • 4 ouă;
  • 150 g zahăr;
  • 1/2 baton de vanilie;
  • 3 linguri de cacao;

250 g unt;

Mod de preparare:

Se bat ouăle cu zahărul, cacaua şi vanilia. Se pune compoziţia într-o oală mică. Se bate mereu până începe să se îngroaşe. Se amestecă cacaua. Când cremă este gata, se dă deoparte dar se freacă mereu până la răcire.

Se freacă untul spumă, apoi se amestecă cu câte puţin din cremă răcita. Se aşează foile alternativ cu cremă.

Ultima foaie se lasă deoparte şi se glasează cu zahăr ars.

Pentru procurarea glazuri se ard 4 linguri de zahăr la foc iute. Când se închide la culoare , se închide pe foaia de tort  şi se întinde cu cuţitul fierbinte.F

 

Foaia se ţine în acest timp pe placă unsă cu ulei.

 

Tot cu cuţitul, cât este zahărul cald, se înseamnă feliile cu tort.

 

Foaia se aşează deasupra tortului.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Dobos-Tort Ingrediente Blat: 5 gălbenuşuri; 125 g zahăr; 5 linguri de faină; 5 albuşuri spumă; Ingrediente […]
  • Tort cu crema de vanilie Ingrediente: un pachet de foi de tort. Ingrediente crema: 1/2 l lapte; 140 g zahar ; 4 […]
  • Tort de lamaie Ingrediente: 4 ouă; 400 g zahăr pudră; 8 linguri de apă; 200 g faină; 200 ml faină; 150 g […]
  • Tort de Mere II Ingrediente: un blat de tort; un kg mere; scorţişoară; 1/4 kg frişcă; puţin sirop sau lapte […]
  • Tort cu crema de nuci Ingrediente: 150 g nuci macinate; zeama de la o lamaie; 50 g pesmet; 1/2 pahar cu vin alb; un […]

Comentarii: Dobos Tort II

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player