Ingrediente Blat:
- 5 gălbenuşuri;
- 125 g zahăr;
- 5 linguri de faină;
- 5 albuşuri spumă;
Ingrediente Blat:
- 4 ouă;
- 150 g zahăr;
- 1/2 baton de vanilie;
- 3 linguri de cacao;
250 g unt;
Mod de preparare:
Se bat ouăle cu zahărul, cacaua şi vanilia. Se pune compoziţia într-o oală mică. Se bate mereu până începe să se îngroaşe. Se amestecă cacaua. Când cremă este gata, se dă deoparte dar se freacă mereu până la răcire.
Se freacă untul spumă, apoi se amestecă cu câte puţin din cremă răcita. Se aşează foile alternativ cu cremă.
Ultima foaie se lasă deoparte şi se glasează cu zahăr ars.
Pentru procurarea glazuri se ard 4 linguri de zahăr la foc iute. Când se închide la culoare , se închide pe foaia de tort şi se întinde cu cuţitul fierbinte.F
Foaia se ţine în acest timp pe placă unsă cu ulei.
Tot cu cuţitul, cât este zahărul cald, se înseamnă feliile cu tort.
Foaia se aşează deasupra tortului.