Dobos-Tort - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Torturi » Dobos-Tort

Dobos-Tort

Ingrediente Blat:

  • 5 gălbenuşuri;
  • 125 g zahăr;
  • 5 linguri de faină;
  • 5 albuşuri spumă;
  • Ingrediente Cremă:
  • 4 ouă;
  • 150 g zahăr;
  • 1/2 baton de vanilie;
  • 3 linguri de cacao;
  • 250 g unt;

Mod de preparare Blat:

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până se obţine o spumă. Se adaugă faină şi albuşurile spumă. Se unge forma de tort cu unt, se presară faină şi se toarnă din compoziţie un strat de grosimea unei muchii de cuţit.

Se coc pe rând 7-8  foi. Vor fi scoase din tavă fierbinţi.

Mod de preparare cremă:

Se bat ouăle cu zahărul, cacaua şi vanilia. Se pune compoziţia într-o oală mică care se aşează la foc mic. Se bate mereu până începe să se îngroaşe. Se amestecă cacaua. Când crema este gata, se dă deoparte dar se freacă mereu până la răcire.

Se freacă untul spumă, apoi se amestecă cu câte puţin din cremă răcita. Se aşează foile alternativ cu crema.

Ultima foaie se lasă deoparte şi se glasează cu zahăr ars.

Mod de preparare Glazură:

Se ard 4 linguri de zahăr la foc iute. Când se închide la culoare, se toarnă pe foaia de tort şi se întinde cu cuţitul fierbinte.

Foaia se  ţine în acest timp pe o placă unsă cu ulei.

Tot cu cuţitul, cât este zahărul cald, se înseamnă feliile de tort.

Foaia se aşează deasupra tortului.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Dobos Tort II Ingrediente Blat: 5 gălbenuşuri; 125 g zahăr; 5 linguri de faină; 5 albuşuri spumă; Ingrediente […]
  • Tort de lamaie Ingrediente: 4 ouă; 400 g zahăr pudră; 8 linguri de apă; 200 g faină; 200 ml faină; 150 g […]
  • Tort cu ciocolata Ingrediente: Blatul: 6 ouă; 180 g zahăr pudră; 80 g făină; 2 linguri de cacao. Crema: 150 […]
  • Tort cu crema de vanilie Ingrediente: un pachet de foi de tort. Ingrediente crema: 1/2 l lapte; 140 g zahar ; 4 […]
  • Tort din piscoturi de sampanie cu spuma de zmeura Ingrediente: 300 g piscoturi de sampanie; 250 g zmeura; 250 g zahar pudra; 2 albusuri; zeama de […]

Comentarii: Dobos-Tort

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player