Dovlecei a la grec - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Dovlecei a la grec

Dovlecei a la grec

Ingrediente:

  • un kg de dovlecei;
  • 200 g mazăre;
  • 200 g arpagic;
  • 2 legături mărar;
  • 120 ml ulei;
  • 3 g sare de lămâie;
  • făină;
  • ceapă;
  • sare;

Mod de preparare:

Se aleg dovlecei mici iar dacă sunt mai mari, se taie jumătăţi sau sferturi. Dacă sunt mici şi fragezi, nu se mai curăţă de coajă. Se călesc puţin în ulei apoi se scot şi se pun într-o cratiţă în care se adaugă puţină apă lăsându-i să se înăbuşe acoperit.

În uleiul rămas, se căleşte ceapa tăiată foarte mărunt fără a se rumeni. Se lasă să se încingă bine şi se stinge imediat cu apă. Se sărează, se lasă să dea în fiert şi se toarnă acest sos peste dovlecei, se adaugă arpagicul înăbuşit , mazărea fiartă şi mărar tocat. Se potriveşte de sare de lămâie.

Se lasă să fiarbă 20 de minute după care se răstoarnă în vasul în care vor fi serviţi, presărând deasupra mărar tocat.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Dovlecei in floare cu smantana Ingrediente: un kg dovlecei în floare; 150 g smântână; 100 g […]
  • Dovlecei gratinati   Ingrediente: 600 g dovlecei; 100 g făină; 100 g unt; 100 g caşcaval; 4 ouă; 300 g […]
  • Pilaf de dovlecei Ingrediente: 4-5 dovlecei potrivit de mari; 1-2 linguri unt sau untura; 1 ceasca de orez; 1 pahar […]
  • Dovlecei umpluti Ingrediente: 4 dovlecei mijlocii; 2 cepe; un morcov; o ţelină mică; 2 ceşcuţe suc de roşii; 4 […]
  • Dovlecei cu unt Ingrediente: 1,2 kg dovlecei; 100 g unt; sare; o legătură pătrunjel; [ad#ad-1] Mod de […]

Comentarii: Dovlecei a la grec

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player