Ingrediente:
- 600 g dovlecei;
- 100 g făină;
- 100 g unt;
- 100 g caşcaval;
- 4 ouă;
- 300 g lapte;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Se aleg dovlecei de aceeaşi mărime, se curăţă, se taie în două în lungime şi se pun într-o tavă cu apă fiartă cu sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă până sunt aproape gata. Se scot din tavă şi se pun în apă rece după care se lasă să se scurgă şi se scobesc cu grijă să nu se strice pereţii. Se aşează într-o tavă unsă şi se umplu cu următoarea umplutură : miezul de la dovlecei se scurge bine într-un tigon şi se pune într-o tavă cu parte din unt şi se înăbuşă. Cu restul de unt, lapte şi făină se face un sos gros, în care se pune miezul de dovlecei înăbuşit şi bine bătut până este ca un piure. Se fierbe totul până se îngroaşă, se ia de pe plită, se adaugă ouăle, caşcavalul ras, sare , piper. Se amestecă din nou bine şi cu această pastă se umplu jumătăţile de dovlecei, se presară cu caşcaval şi se pun la cuptor până se rumenesc.