Dovlecei gratinati - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Dovlecei gratinati

Dovlecei gratinati

 

Ingrediente:

  • 600 g dovlecei;
  • 100 g făină;
  • 100 g unt;
  • 100 g caşcaval;
  • 4 ouă;
  • 300 g lapte;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Se aleg dovlecei de aceeaşi mărime, se curăţă, se taie în două în lungime şi se pun într-o tavă cu apă fiartă cu sare. Se acoperă şi se lasă să  fiarbă până sunt aproape gata. Se scot din tavă şi se pun în apă rece după care se lasă să se scurgă şi se scobesc cu grijă să nu se strice pereţii. Se aşează într-o tavă unsă şi se umplu cu următoarea umplutură : miezul de la dovlecei se scurge bine într-un tigon şi se pune într-o tavă cu parte din unt şi se înăbuşă. Cu restul de unt, lapte şi făină se face un sos gros, în care se pune miezul de dovlecei înăbuşit şi bine bătut până este ca un piure. Se fierbe totul până se îngroaşă, se ia de pe plită, se adaugă ouăle, caşcavalul ras, sare , piper. Se amestecă din nou bine şi cu această pastă se umplu jumătăţile de dovlecei, se presară cu caşcaval şi se pun la cuptor până se rumenesc.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Pilaf de dovlecei Ingrediente: 4-5 dovlecei potrivit de mari; 1-2 linguri unt sau untura; 1 ceasca de orez; 1 pahar […]
  • Dovlecei a la grec Ingrediente: un kg de dovlecei; 200 g mazăre; 200 g arpagic; 2 legături mărar; 120 ml ulei; 3 […]
  • Dovlecei prajiti Ingrediente: un kg dovlecei; 80 g faină; 100 g lapte; 100 g ulei; sare; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Dovlecei in floare cu smantana Ingrediente: un kg dovlecei în floare; 150 g smântână; 100 g […]
  • Dovlecei umpluti Ingrediente: 4 dovlecei mijlocii; 2 cepe; un morcov; o ţelină mică; 2 ceşcuţe suc de roşii; 4 […]

Comentarii: Dovlecei gratinati

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player