Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Dovlecei prajiti
Dovlecei prajiti
Marian |
October 6, 2011 |
|
Ingrediente:
- un kg dovlecei;
- 80 g faină;
- 100 g lapte;
- 100 g ulei;
- sare;
Mod de preparare:
Dovleceii curăţaţi se taie felii subţiri în lung. Se sărează şi se lasă 5-10 minute să se moaie după care se şterg, se dau prin lapte şi făină şi se rumenesc pe ambele părţi în untdelemn bine încins.
Va recomandam si urmatoarele retete
- Dovlecei cu unt Ingrediente:
1,2 kg dovlecei;
100 g unt;
sare;
o legătură pătrunjel;
[ad#ad-1]
Mod de […]
- Dovlecei gratinati
Ingrediente:
600 g dovlecei;
100 g făină;
100 g unt;
100 g caşcaval;
4 ouă;
300 g […]
- Dovlecei in floare cu smantana Ingrediente:
un kg dovlecei în floare;
150 g smântână;
100 g […]
- Dovlecei umpluti Ingrediente:
4 dovlecei mijlocii;
2 cepe;
un morcov;
o ţelină mică;
2 ceşcuţe suc de roşii;
4 […]
- Pilaf de dovlecei Ingrediente:
4-5 dovlecei potrivit de mari;
1-2 linguri unt sau untura;
1 ceasca de orez;
1 pahar […]