Dovlecei umpluti cu branza - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Dovlecei umpluti cu branza

Dovlecei umpluti cu branza

Ingrediente:

  • 4 dovlecei;
  • 200 g branza de vaci sau telemea;
  • 2 linguri unt;
  • 2 linguri smantana;
  • 1 lingura pesmet;
  • 2 oua;
  • marar.

Mod de preparare:

Dovleceii se rad putin pe razatoare. Se taie in jumatati si cu lingurita se scobeste miezul care se prajeste in untura incinsa adaugand pesmetul. Cand s-a inmuiat se pune branza si sarea necesara.

Dovleceii se oparesc 3-5 minute in apa clocotita si sarata. Se scurg si se umplu cu compozitia preparata mai sus. Se aliniaza intr-un vas rezistent la caldura uns bine cu unt.

Se toarna putina apa si se da la cuptor. Cand sunt moi, peste ei se toarna un pahar de smantana adaugand sarea necesara.

Se lasa sa scada la sos potrivit.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Dovlecei umpluti Ingrediente: 4 dovlecei mijlocii; 2 cepe; un morcov; o ţelină mică; 2 ceşcuţe suc de roşii; 4 […]
  • Pilaf de dovlecei Ingrediente: 4-5 dovlecei potrivit de mari; 1-2 linguri unt sau untura; 1 ceasca de orez; 1 pahar […]
  • Dovlecei in floare cu smantana Ingrediente: un kg dovlecei în floare; 150 g smântână; 100 g […]
  • Dovlecei cu smantana Ingrediente: 6 dovlecei mijlocii sau un kg dovlecei in floare 1 lingura de unt 1 ceasca de […]
  • Dovlecei gratinati   Ingrediente: 600 g dovlecei; 100 g făină; 100 g unt; 100 g caşcaval; 4 ouă; 300 g […]

Comentarii: Dovlecei umpluti cu branza

Copyright © 2010 - 2024 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player