Drob de miel in aluat - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive, Aperitive si preparate » Drob de miel in aluat

Drob de miel in aluat

Ingrediente:

  • 500 g maruntaie;
  • 2 oua;
  • 1 felie de paine;
  • 1 lingura smantana;
  • 1 lingura verdeata tocata;
  • 2 fire de ceapa verde;
  • sare;
  • piper; 
  • 1  lingura de untura;

Pentru aluat:

  • 1 ou;
  • 150 g faina;
  • 1 lingura de unt;
  • sare;

Mod de preparare:

Drobul poate fi invelit in aluat in loc de prapur.

Se trec prin masina de carne maruntaiele de la un miel (inima, ficatul, plamanii). Se adauga ouale, putin miez de paine inmuiat in lapte, sare, un praf de piper, smantiana si verdeata multa, marar, patrunjel si ceapa verde, tocata, marunt cu o parte din cozi. Se spala, prapurul bine, in mai multe ape.

Se face un aluat fraged din ou, unt si faina. Se intinde o foaie ca de taitei, se aseaza in tigaia unsa cu unt sau cu untura.

Se pune umplutura intr-un strat de grosime egala. Se intorc marginile potrivind sa nu vine prea mult aluat unul peste altul. Se unge cu ou si se da la cuptor.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Drob de miel Ingrediente: 500 g maruntaie; 2 oua; 1 felie de paine; 1 lingura smantana; 1 lingura verdeata […]
  • Drob de miel Ingrediente: ficat de miel; plamin de miel; inima de miel; 1 ceapa; 2 linguri untura; 1-2 oua […]
  • Rosii umplute cu ficat Ingrediente 12 rosii frumoase 250g ficat 3 chifle 1 ceapa mica 2 oua 50 g unt proaspat 2 […]
  • Oua la ceasca cu ciuperci Ingrediente: 10 oua; unt 80 g; ciuperci proaspete 200 g; ceapa 50 g; ulei 50 ml; piper 2 […]
  • Marinata rapida Ingrediente: 50 ml ulei; 100 g ceapă; 3-4 căţei de usturoi; 40 g sare; 1-2 g piper pisat; un […]

Comentarii: Drob de miel in aluat

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player