Ingrediente:
- 500 g maruntaie;
- 2 oua;
- 1 felie de paine;
- 1 lingura smantana;
- 1 lingura verdeata tocata;
- 2 fire de ceapa verde;
- sare;
- piper;
- 1 lingura de untura;
Pentru aluat:
- 1 ou;
- 150 g faina;
- 1 lingura de unt;
- sare;
Mod de preparare:
Drobul poate fi invelit in aluat in loc de prapur.
Se trec prin masina de carne maruntaiele de la un miel (inima, ficatul, plamanii). Se adauga ouale, putin miez de paine inmuiat in lapte, sare, un praf de piper, smantiana si verdeata multa, marar, patrunjel si ceapa verde, tocata, marunt cu o parte din cozi. Se spala, prapurul bine, in mai multe ape.
Se face un aluat fraged din ou, unt si faina. Se intinde o foaie ca de taitei, se aseaza in tigaia unsa cu unt sau cu untura.
Se pune umplutura intr-un strat de grosime egala. Se intorc marginile potrivind sa nu vine prea mult aluat unul peste altul. Se unge cu ou si se da la cuptor.