Esenta de vin aromata - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive, Aperitive si preparate » Esenta de vin aromata

Esenta de vin aromata

Ingrediente:

  • 100 g vin vechi;
  • 10 g usturoi;
  • câteva boabe piper;

Mod de preparare:

Se fierbe vinul cu usturoiul şi piperul într-o cratiţă mică acoperită până scade la jumătate. Se strecoară şi se întrebuinţează la sosuri şi mâncăruri.

Acest vin prelucrat dă un gust mai plăcut, picant, decât un vin crud.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Esenta de otet aromat Ingrediente: 50 g oţet; 150 g apă; 30 g ceapă; 20 g usturoi; câteva boabe de piper […]
  • Esenta din ciuperci uscate Ingrediente: 30-50 g ciuperci uscate; 10-15 boabe piper; 1/2 foi dafin; sare; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Esenta de tarhon Ingrediente: 1-2 legături tarhon; 50 g oţet; în 50 g apă; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se […]
  • Esenta de ciuperci Ingrediente: 400-500 g ciuperci proaspete; 50 g ceapă; 30 g rădăcini de pătrunjel; 10-15 boabe de […]
  • Pogacele cu unt Ingrediente: 300 g faina; 120 g unt; 60 g untura; 2 galbenusuri; 1 lingurita rom; drojdie de […]

Comentarii: Esenta de vin aromata

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player