Esenta din ciuperci uscate - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Esenta din ciuperci uscate

Esenta din ciuperci uscate

Ingrediente:

  • 30-50 g ciuperci uscate;
  • 10-15 boabe piper;
  • 1/2 foi dafin;
  • sare;

Mod de preparare:

Ciupercile spălate in multe ape reci, se pun in 600-800 g  apa calda sa se înmoaie. După ce au stat 2-3 ore la înmuiat si s-au umflat, se pun la fiert tot in aceeaşi apa. Se adaugă piperul, foaia de dafin si la urma sarea, după gust.

Se fierb 2-3 ore într-un vas bine acoperit, la foc încet. După ce apa a scăzut la jumătate, se strecoară ciupercile si se presară cu lingura in strecurătoare ca sa iasă toată esenţa din ele.

Ciupercile presate ramase se pot folos la alte preparate după nevoie.

 

Esenţa extrasa se întrebuinţează la îmbunătăţirea sosurilor si la alte diverse preparate dum se va arata.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Esenta de ciuperci Ingrediente: 400-500 g ciuperci proaspete; 50 g ceapă; 30 g rădăcini de pătrunjel; 10-15 boabe de […]
  • Sos de ciuperci uscate Ingrediente: 30-40 g ciuperci uscate; 50 g unt; 25 g faină; o ceapă mică; o rădăcină de […]
  • Esenta de tarhon Ingrediente: 1-2 legături tarhon; 50 g oţet; în 50 g apă; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se […]
  • Esenta de otet aromat Ingrediente: 50 g oţet; 150 g apă; 30 g ceapă; 20 g usturoi; câteva boabe de piper […]
  • Esenta de vin aromata Ingrediente: 100 g vin vechi; 10 g usturoi; câteva boabe piper; [ad#ad-1] Mod de […]

Comentarii: Esenta din ciuperci uscate

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player