Fasole batuta - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Fasole batuta

Fasole batuta

Ingrediente:

300gr fasole uscata
1 morcov
1 pastarnac
4 ceape
1 lg concentrat de legume
2 lg pasta de tomate
sare
piper

    Mod de preparare:

    Se alege fasolea si se spala bine, apoi se pune la fiert. Dupa cateva clocote se scurge apa si se pune din nou la fiert in alta apa. Peste fasole se adauga o ceapa taiata marunt, morcovul si pastarnacul ras prin razatoarea mica. Cand e aproape gata se adauga si concentratul de legume. Fasolea se scurge de zeama (numai daca are prea multa) se pune in blender si se mixeaza pana devine o pasta. Se adauga sare (daca e nevoie) si usturoi dupa gust (eu am folosit usturoi praf).
    Separat se face sosul (prajeala) din 3 cepe taiate joulien care se prajesc in putin ulei pana se inmoaie bine, se adauga pasta de tomate se sareaza si pipereaza dupa gust.
    Pofta buna!

    Va recomandam si urmatoarele retete

    • Fasole batuta Ingrediente: 400 g fasole albă; 200 g ceapă; 100 g ulei; o căpăţână de […]
    • Fasole batuta Ingrediente: 400 g fasole alba cu bobul mare; 4 linguri ulei; 2-3 cepe mari; 1 lingurita cu […]
    • Fasole Galbena Pastai cu Carne de Porc Ingrediente: Fasole galbena lata 2 morcovi taiati rondele 1 ceapa tocata marunt 1 radacina […]
    • Fasole batuta Ingrediente 500g fasole uscata 3 cepe 2 linguri de ulei 1 lingura de bulion 1 frunza de […]
    • Fasole verde sote Ingrediente: un kg fasole; 100 g unt; sare; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se alege pe cât […]

    Comentarii: Fasole batuta

    Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
    Get Adobe Flash player