Fasole verde sote - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Fasole verde sote

Fasole verde sote

Ingrediente:

  • un kg fasole;
  • 100 g unt;
  • sare;

Mod de preparare:

Se alege pe cât posibil fasole verde tânără şi fără aţe. Cea mai bună fasole este cea grasă sau fideluta. Se curăţă şi se fierbe în apă multă la care se adaugă puţin bicarbonat pentu păstrarea culorii naturale. Când a fiert, se scurge, se răceşte după care se înăbuşă într-o cratiţă cu unt. 

Se serveşte ca garnitură.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Supa de fasole verde Ingrediente: 2 L zeama de carne sau supa limpede de zarzavat 250 g fasole fidea 2 galbenusuri […]
  • Crema de fasole verde Ingrediente: 1,2 kg fasole păstăi; 200 g ceapă; 150 g unt; 60 g faină; 200 g franzelă; 2 […]
  • Fasole batuta Ingrediente: 400 g fasole albă; 200 g ceapă; 100 g ulei; o căpăţână de […]
  • Fasole verde cu oua si smantana la cuptor Ingrediente: 800 g fasole; 2 linguri ulei; 2 oua; patrunjel verde; marar; frunza de […]
  • Budinca de fasole verde Ingrediente: ½ kg fasole verde; 3 oua; 2 linguri faina sau pesmet foarte fin; 1 lingura unt […]

Comentarii: Fasole verde sote

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player