File de peste in sos de creveti - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Preparate din carne » File de peste in sos de creveti

File de peste in sos de creveti

Ingrediente:

  • 4 fileuri de peste;
  • 250 g creveţi mici;
  • 2 căţei de usturoi;
  • o lingura de pătrunjel verde tocat;
  • un pahar vin alb sec;
  • un pahar de supa de legume;
  • 2 linguri zeama de lămâie;
  • o lămâie;
  • 2 linguri de capere;
  • 4 linguri ulei măsline extravirgin;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Uleiul de măsline se pune într-o tigaie împreună cu usturoiul zdrobit si pătrunjelul verde tocat. Se călesc un minut, la foc domol, apoi se adaugă creveţi si totul se lasă pe foc domol 2 minute, amestecând continuu.

Se adaugă vinul alb si supa de legume, compoziţia se condimentează cu sare si piper proaspăt măcinat.

Fileurile de peste se spala, se condimentează cu sare si piper si se stropesc cu zeama de lămâie. Fileurile astfel pregătite se pun in sosul de creveţi si vin  si se mai lasă preparatul pe foc mediu circa 7 minute.

Preparatul se serveşte cald, ornat cu felii de lămâie si boabe de capere.

Va recomandam si urmatoarele retete

Comentarii: File de peste in sos de creveti

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player