Ingrediente:
- 600 g file de peste-spada;
- 300 g ciuperci pleurotus;
- 3 căţei de usturoi;
- 3 linguri ulei;
- 3 linguri margarină;
- 3 linguri rase de faină;
- 3 linguri pătrunjel verde tocat;
- 12 bucăţi roşii-cireaşă;
- un pahar vin roze;
- o limetă;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Ciupercile se spală şi se taie în lamele.
Într-un vas se pun uleiul şi usturoiul zdrobit. Se lasă un minut pe foc mediu, apoi se adaugă lamelele de ciuperci.
Ciupercile se călesc 5 minute, la foc mediu, se adaugă vinul şi 2 linguri de pătrunjel tocat, sarea şi piperul. Se mai lasă pe foc 7-10 minute, ca să scadă sosul.
Fileul de peşte spălat şi şters de apă se taie în bucăţi mici, se sărează şi se trece prin faină.
Într-o tigaie se topeşte margarina şi se prăjesc bucăţile de peşte, la foc domol, câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Bucăţile de peşte prăjite se scot din tigaie şi se pun în vasul cu ciuperci, după care se dau la cuptorul încins, pentru 10 minute.
În tigaia cu margarină topită se pun la prăjit roşiile-cireaşă spălate.
La servire se pune pe fiecare farfurie o porţie de ciuperci cu peşte, se adaugă câte 3 roşii prăjite, se presară pătrunjel verde tocat şi se ornează cu felii de limetă.