Foi de placinta “Vali” - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aluaturi, Pizza si aluaturi » Foi de placinta “Vali”

Foi de placinta “Vali”

Ingrediente:

  • 8 linguri de faina;
  • 1 ou;
  • 1 pachet de margarina;
  • 1 lingurita cu otet;
  • sare;
  • apa

Mod de preparare:

Se framanta bine faina cu 20 g de margarina si cu restul ingredientelor pana se ia de pe planseta. Se intinde o foaie, iar restul de margarina se freaca cu 3 linguri de faina, pana devine ca o smantana, cu care se unge foaia uniform.  Se face sul, se taie in doua si se intind doua foi care se umplu cu orice compozitie, dupa dorinta. Se coace in tava unsa a aragazului.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Foi de placinta Ingrediente: 500 g faina; 3 linguri ulei; 1 ceasca cu apa calda; 1 ligurita cu sare […]
  • Placinta cu mere Ingrediente: 600 g de faina; 8 linguri cu apa; 1 ½ pachet de margarina; sare; 1 kg de […]
  • Poale in brau  Ingrediente: 500 g făină; 10 g drojdie (o bucăţică mare cât o nucă); 2 ouă; 1 lingură […]
  • Placinta cu branza Ingrediente: 8 linguri cu faina; 2 galbenusuri; unt; putina apa calda; ½ kg de branza de […]
  • Placinta cu branza de vaci Ingrediente: 250 g de margarina; 400 g de faina; 1 ceasca de apa; ½ kg de branza de […]

Comentarii: Foi de placinta “Vali”

Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player