Friptura de miel - RETETE CULINARE

Retete culinare » Fripturi, Preparate din carne » Friptura de miel

Friptura de miel

Ingrediente:

  • 2 kg carne de miel;
  • 1 lingura de untura;
  • sare;
  • patrunjel;
  • 2 catei usturoi;

Mod de preparare:

Se spala carnea de miel, se da sare si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se aseaza intr-o tava, cu spatele in sus. Se pune o lingura de untura. Se da la cuptor, la inceput la foc moale si se unge din timp in timp cu grasime.

La sfarsit se intareste focul si nu se mai unge, ca sa se rumeneasca frumos si sa se intareasca  bine coaja. Se taie repede pe fund de lemn si se aseaza bucatile in farfurie.

Sosul care a ramas in tava se curata de grasime, se pune sa fiarba,se pune o lingura de apa, amestecand ca sa se ia rumeneala de pe fund. Se trece prin sita si se serveste separat. Nu se toarna peste friptura, ca sa nu moaie coaja.

Se serveste cu cartofi prajiti si salata verde.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Pulpa de miel la tava Ingrediente: 2 kg pulpa; 50 g slanina; 7 catei de usturoi; 1 lingura de […]
  • Miel in vin alb Ingrediente: 2 kg pulpa de miel; 200 g slanina afumata; 1 pahar vin alb; mujdei din 1 capatana […]
  • Miel pe pat de sfecla rosie Ingrediente: 12 cotlete de miel dezosate; 2 sfecle rosii coapte; 1 lingura hrean ras; 4 felii de […]
  • Stufat de miel Ingrediente: 1,5 Kg carne de miel cu os; 15 leg. ceapa verde; 15 leg. usturoi verde; 300 ml suc de […]
  • Pachetele de miel cu verdeata Ingrediente: 1kg pulpa de miel; 4 leg. leurda; 2 leg. ceapa verde; 2 teline mici; 200g jambon […]

Comentarii: Friptura de miel

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player