Ingrediente:
- 2 kg carne de miel;
- 1 lingura de untura;
- sare;
- patrunjel;
- 2 catei usturoi;
Mod de preparare:
Se spala carnea de miel, se da sare si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se aseaza intr-o tava, cu spatele in sus. Se pune o lingura de untura. Se da la cuptor, la inceput la foc moale si se unge din timp in timp cu grasime.
La sfarsit se intareste focul si nu se mai unge, ca sa se rumeneasca frumos si sa se intareasca bine coaja. Se taie repede pe fund de lemn si se aseaza bucatile in farfurie.
Sosul care a ramas in tava se curata de grasime, se pune sa fiarba,se pune o lingura de apa, amestecand ca sa se ia rumeneala de pe fund. Se trece prin sita si se serveste separat. Nu se toarna peste friptura, ca sa nu moaie coaja.
Se serveste cu cartofi prajiti si salata verde.