Ingrediente:
- 1 raţă;
- 100 g slănină;
- 1 lingură unt;
- 1 linguriţă pătrunjel verde tocat;
- sare;
- 1 păhărel cu vin;
Pentru marinată:
- 1 pahar oţet;
- 2 frunze de dafin;
- 1 ceapă mică;
- 10 boabe piper;
- sare;
Mod de preparare:
Se curăţă raţa, se pârleşte şi se şterge cu o cârpă uscată. Se face o marinată din oţet, foi de dafin, ceapă, piper şi sare. Se fierbe şi, cum clocoteşte, se opăreşte raţa. Se acoperă şi se lasă să stea o oră. Se şterge din nou bine cu cârpa, se pune înăuntru ficatul, o bucăţică de unt şi câteva frunze de pătrunjel.
Se împănează cu slănină, fâşii foarte mici, care se introduc numai la suprafaţă. Se aşază în tavă cu puţină untură, la foc iute, şi se unge în timpul friptului. Se serveşte cu garnitură de legume şi cu sosul din tavă.
După ce s-a scos raţa din tavă, se adaugâ un păhărel de vin şi se lasă sosul să mai dea câteva clocote. Se trece prin sită şi se serveşte în sosieră.
[…] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Friptura de rata salbatica http://www.la-cratita.ro/friptura-de-rata-salbatica/ […]