Friptura lioneza - RETETE CULINARE

Retete culinare » Fripturi, Preparate din carne » Friptura lioneza

Friptura lioneza

Ingrediente:

  • 6 bucati de carne de porc a 125g fiecare;
  • unt sau margarina 40g;
  • faina 20g;
  • bulion 2 linguri;
  • ceapa 250g;
  • patrunjel 4 fire;
  • sare;
  • piper.

Mod de preparare:
Ceapa curatata se taie felii subtiri, iar patrunjelul se toaca marunt. In jumatate din cantitatea de unt, se rumeneste carnea, cate 5 minute pe fiecare parte. Separat, in untul ramas, se prajeste ceapa, apoi se pune faina, se amesteca bine, se toarna o jumatate de pahar de apa si se lasa sa se ingroase amestecul, apoi se adauga bulionul, sarea si piperul. Peste fripturile aranjate pe un platou se toarna sosul si se presara patrunjelul tocat.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Friptura de berbec Ingrediente: pulpa de berbec 1kg; usturoi 3 catei; lamaie 3; untura 4 […]
  • Pulpa de miel la cuptor Ingrediente: 1 pulpa miel 4 cepe mari 2 capatani de usturoi 2-3 fire de rozmarin 4-5 frunze de […]
  • Carnati de porc proaspeti,prajiti Ingrediente:   -1-1,5 kg carnati de porc,proaspeti -1-2 linguri untura(40-50 g) Mod de […]
  • Pui cu gutui Ingrediente 1 pui mare 1 kg gutui 2 linguri de unt sau untura 2 linguri de zahar 1/2 pahar de […]
  • Friptura inabusita cu lamaie Ingrediente: 800 g file pipt de pui 800 g file vitel 2 l supa pui coaja rasa de la 1 lamaie 4 […]

Comentarii: Friptura lioneza

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player