Ingrediente:
- 150 g zahăr;
- 125 g făină;
- 2 ½ linguri cu unt;
- 4 albuşuri de ouă;
- 150 g nuci tăiate fin;
- 1 lingură cu nescafe.
Crema:
- 6 linguri rase cu unt;
- 2 linguri cu zahăr;
- 2 linguri cu nuci tăiate;
- 2 gălbenuşuri.
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Se pun 2 albuşuri deoparte şi se bat pană devin o spumă tare. Celelalte două albuşuri se amestecă cu zahărul, făina, nucile, untul topit şi nescafe-ul, apoi se adaugă delicat albuşurile bătute spumă. Se unge o tavă cu unt, se presară cu făină şi se dispun mici grămezi din pasta preparată. Se coc la foc potrivit.
Crema. Se bate untul spumă, se freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se toarnă peste unt, amestecand bine în acest timp. Se adaugă nucile, apoi se unesc fursecurile două cîte două cu ajutorul acestei creme