Fursecuri cu Nuca - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Fursecuri cu Nuca

Fursecuri cu Nuca

Ingrediente:

  • 300 g faină;
  • 200 g nuci măcinate;
  • 150 g zahăr tos;
  • 200 g margarină;
  • 2 plicuri zahăr vanilat;
  • 100 g pudră;
  • sare;

Mod de preparare:

Margarina(lăsată la înmuiat la temperatură camerei circa o oră) se freacă energic cu zahărul tos 15-20 de minute, până devine spumă.

În compoziţia de margarină se adaugă faină, nucile, zahărul vanilat şi un praf de sare. Aluatul se frământă bine 12-14 minute, apoi se ţine la rece circa 2 ore.

Se întinde o foaie groasă de 5-6 mm şi se decupează fursecurile care se pun într-o tavă neunsă.

Tava se introduce în cuptorul preîncălzit şi fursecurile se coc 30-35 de minute la foc mediu.

Fursecurile calde se dau prin zahăr pudră, apoi se aranjează pe un platou.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Fursecuri cu nuci Ingrediente: 4 ouă; 150 g unt sau margarina; 1 praf de copt; 4 linguri cu zahăr; făină cat […]
  • Fursecuri cu crema Ingrediente: 150 g zahăr; 125 g făină; 2 ½ linguri cu unt; 4 albuşuri de ouă; 150 g nuci […]
  • Fursecuri cu unt Ingrediente: 250g unt; 250g zahar; 2 albusuri; 350g faina; putina sare; vanilie; zahar […]
  • Fursecuri umplute Ingrediente: 250 g unt sau margarina; 4 linguri cu zahăr; 2 gălbenuşuri; bicarbonat (un varf de […]
  • Fursecuri cu ulei Ingrediente: 2 ouă; 2 ceşcuţe cu zahăr; 2 ceşcuţe cu ulei; 4 ceşcuţe cu făină; 1 praf de […]

Comentarii: Fursecuri cu Nuca

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player