Fursecuri “Daria” - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Fursecuri » Fursecuri “Daria”

Fursecuri “Daria”

Ingrediente:

  • 500 g făină;
  • 250 g margarina;
  • 4-5 linguri cu zahăr pudră;
  • 2 gălbenuşuri;
  • 4-5  linguri cu  smantană  sau  lapte;
  • coajă rasă de lămaie;
  • vanilie praf;

Spuma:

  • 2 albuşuri;  
  • 7-8  linguri cu  zahăr pudră; 
  • zeama unei jumătăţi de lămaie;
  • vanilie;
  • 2-3 bucăţi de rahat colorat;

Mod de preparare:

Se face un aluat din făină care se frămantă cu margarina, se adaugă zahărul, gălbenuşurile, smantană sau laptele, coaja rasă de lămaie şi un praf de.vanilie.

Se întinde o foaie potrivit de groasă, care se taie cu paharul de ţuică. Aceste mici discuri se ung pe deasupra cu albuşurile bătute spumă cu zahărul pudră, la care se adaugă zeama de lămaie şi un praf de vanilie.

Această spumă va constitui un al doilea strat al fursecului. La mijlocul lui se aşază cate un pătrăţel de rahat divers colorat.

Se coc fără a se îngălbeni albuşul.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Fursecuri umplute Ingrediente: 250 g unt sau margarina; 4 linguri cu zahăr; 2 gălbenuşuri; bicarbonat (un varf de […]
  • Fursecuri ieftine Ingrediente: 2 ouă; 4 linguri cu zahăr; 4 linguri cu ulei; 1 linguriţă cu amoniac; 1 praf de […]
  • Fursecuri bicolore Ingrediente: 250 g unt; 4 ouă; 3 linguri cu zahăr pudra; puţin bicarbonat  de  […]
  • Fursecuri cu nuci Ingrediente: 4 ouă; 150 g unt sau margarina; 1 praf de copt; 4 linguri cu zahăr; făină cat […]
  • Fursecuri cu ulei Ingrediente: 2 ouă; 2 ceşcuţe cu zahăr; 2 ceşcuţe cu ulei; 4 ceşcuţe cu făină; 1 praf de […]

Comentarii: Fursecuri “Daria”

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player