Ingrediente:
- 150 g ficat;
- 1 lingura untura;
- patrunjel verde;
- 100 g miez de franzela inmuiat in lapte si stors;
- 1 ou;
- sare;
- piper;
- 1 lingura pesmet.
Mod de preparare:
Ficatul spalat se curata de pielite, se toaca marunt si se trece prin sita.
Se adauga la untura frecata franzela, oul, pesmetul, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine.
Se formeaza gramaj oare de marimea unei nuci si cu palmele udate cu apa se da forma rotunda.
Se fierb intr-un litru supa de carne la foc mai incet acoperind cratita cu capac.
Fierte se pun in castronul cu restul de supa.
Suna foarte delicios. Am sa incerc si eu reteta cu prima ocazie. Chiar ma gandeac sa pregatesc ceva preparate pe baza de ficat pentru imbunatatirea rezervei de fier din corp.
Este o reteta pe care nu am mai incercat-o. Cu prima ocazie o sa o incerc. Pare a fi o supa delicioasa.
misto
tare
Ce pofta mi-ati facut :))
Ma duc sa cumpar ingredientele 😀