Ingrediente:
- Jumătate dintr-o gâscă;
- 1 varză frumoasă;
- 1 lingură untură;
- 2 ceşti zeamă de carne;
- 10 boabe piper;
- sare;
Mod de preparare:
Se taie bucatile de carne de gasca pentru friptura, iar apoi, se taie cat de mic o varză murată. Apoi, se fierbe în apă circa 10 minute, dupa care se scurge bine. Intr-o cratiţă, se vor pune o lingură bună de untură şi zeamă de carne suficienta cat bucata de untura să fie acoperită complet. Apoi, se lasă să fiarbă la foc mediu spre mic.
In eventualitatea in care zeama va scadea, se va mai pune câte puţină apă.
Bucatile de carne de gasca se vor pune într-o tavă adâncă alaturi de 3 linguri de apă. În timpul frigerii, buacatile de gasca vor uda din timp în timp cu zeama din tavă.
Dupa ce gasca s-a rumenit, se vor adaugă varza şi piperul, dupa care se vor mai ţine la cuptor până se frige gâsca cât trebuie, fără ca aceasta sa devina uscata.
Se aşază varza pe farfurii şi deasupra, se aseaza bucatile de carne de gâsca tăiate în bucăţi.
Se serveşte fierbinte, mai ales cu
cu ardei iute.