Ghiveci cu sos alb - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Aperitive si preparate » Ghiveci cu sos alb

Ghiveci cu sos alb

Ingrediente:

  • 1 cutie cu ciuperci;
  • 3 cartofi;
  • 1 dovlecel;
  • 2 morcovi;
  • 1 telina;
  • 2 fire de praz;
  • 1 ardei gras;
  • 3 cepe;
  • sare si piper;
  • 1 foaie dafin;
  • 4 linguri cu ulei;
  • 1/2 cutie cu rosi in bulion;
  • verdeata;
  • 1 lingurita faina;
  • 1 lingurita amrgarina;
  • 50ml lapte vegetal;

Mod de preparare:

Strecoara ciupercile si da-le sub jet de apa rece. Pune-le la calit in ulei impreuna cu ceapa, prazul, telina, morcovul taiate julien sau date pe razatoare, dupa cum este cazul.

Adauga cartofii si dovlecelul taiat cubulete si apoi ardeiul maruntit. Completeaza cu apa pana la nivelul zarzavaturilor, pune sare si piper si lasa sa fiarba inabusit.

Intre timp, aureste faina in margarina topita, stinge cu lapte, adauga usturoiul pisat marunt si lasa sa dea intr-un clocot.

Cand legumele sunt aproape gata, adauga rosiile maruntite, dafinul, sare si piper dupa gust si mai lasa 10 minute pe foc.

Serveste ghiveciul cu sos alb si verdeata tocata.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Mancarica de vinete Ingrediente: 2 vinete; 3-4 ardei copti din congelator; 3 cepe; 1/2 cutie cu rosii in bulion; 4 […]
  • Orez cu legume Ingrediente: 1 cana cu orez; 2 cepe; 1 dovlecel; 1 vanata mica; 1 ardei gras; 1 […]
  • Friganele de mamaliga Ingrediente: 400g malai 1 1|4 l lapte indoit cu apa 3 linguri de branza 25 g unt […]
  • Chiftelute cu sos de smantana Ingrediente: chiftele: carne de vaca 300g; carne de porc 300g; slanina afumata 50g; 1 […]
  • Budinca picanta de spanac Ingrediente: 1 kg spanac 2 linguri de bulion 1 lingura de otet 1 catel de usturoi 1|2 frunza de […]

Comentarii: Ghiveci cu sos alb

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player