Ingrediente:
- 1 cutie cu ciuperci;
- 3 cartofi;
- 1 dovlecel;
- 2 morcovi;
- 1 telina;
- 2 fire de praz;
- 1 ardei gras;
- 3 cepe;
- sare si piper;
- 1 foaie dafin;
- 4 linguri cu ulei;
- 1/2 cutie cu rosi in bulion;
- verdeata;
- 1 lingurita faina;
- 1 lingurita amrgarina;
- 50ml lapte vegetal;
Mod de preparare:
Strecoara ciupercile si da-le sub jet de apa rece. Pune-le la calit in ulei impreuna cu ceapa, prazul, telina, morcovul taiate julien sau date pe razatoare, dupa cum este cazul.
Adauga cartofii si dovlecelul taiat cubulete si apoi ardeiul maruntit. Completeaza cu apa pana la nivelul zarzavaturilor, pune sare si piper si lasa sa fiarba inabusit.
Intre timp, aureste faina in margarina topita, stinge cu lapte, adauga usturoiul pisat marunt si lasa sa dea intr-un clocot.
Cand legumele sunt aproape gata, adauga rosiile maruntite, dafinul, sare si piper dupa gust si mai lasa 10 minute pe foc.
Serveste ghiveciul cu sos alb si verdeata tocata.