Ghiveci de legume - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

 

Ingrediente:

  • 2 vinete;
  • un dovlecei;
  • 2 ardei graşi;
  • un morcov mare;
  • o ceapă;
  • 200 g fasole păstăi;
  • 2 roşii mari;
  • 4 căţei de usturoi;
  • 4 linguri ulei;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Vinetele şi dovlecelul se spală, se curăţă, se taie în rondele de un cm, se presară cu sare şi se lasă 15 minute.

Ceapa, morcovul, ardeii graşi, roşiile şi păstăile se curăţă, se spală şi se taie fâşiii. Se pune vasul de fierbere pe foc, se adaugă uleiul, ceapa, morcovul, se pune capacul şi se lasă la înăbuşit 3 minute.

Se aşează în vas, în straturi, ardeiul gras,păstăile, vinetele şi dovlecelul(scurse şi uscate cu un prosop de hârtie) şi roşiile. Deasupra se presară usturoi usturoi şi piper.

Se pune capacul şi se lasă  vasul pe foc până ajunge la temperatura de fierbere, la care se menţine 10 minute. Se opreşte focul şi se lasă vasul acoperit încă 15-20 de minute.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Ghiveci in ulei Ingrediente: 300 g mazăre; 500 g cartofi; o felină; 300 g păstârnac; 300 g ceapă; 100 g […]
  • Desert cu arpacas si legume Ingrediente: 2 căni arpacaş; 4 linguri miere; 100 g stafide; 100 g nuci stafide; 100 g nuci […]
  • Legume cu tofu pregatite in wok Ingrediente: un brocoli; o conopidă mică; 2 ardei graşi(roşu şi galben); 200 g varză […]
  • Mancare de conopida Ingrediente: o conopidă; 300 g cartofi; o ceapă; un ardei gras roşu; un ardei iute; 2-3 […]
  • Orez salbatic cu stafide Ingrediente: 500 g orez sălbatic; 200 g stafide; 3 ardei graşi copţi; o ceapă roşie; 203 cepe […]

Comentarii: Ghiveci de legume

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player