Ingrediente:
- 2 vinete;
- un dovlecei;
- 2 ardei graşi;
- un morcov mare;
- o ceapă;
- 200 g fasole păstăi;
- 2 roşii mari;
- 4 căţei de usturoi;
- 4 linguri ulei;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Vinetele şi dovlecelul se spală, se curăţă, se taie în rondele de un cm, se presară cu sare şi se lasă 15 minute.
Ceapa, morcovul, ardeii graşi, roşiile şi păstăile se curăţă, se spală şi se taie fâşiii. Se pune vasul de fierbere pe foc, se adaugă uleiul, ceapa, morcovul, se pune capacul şi se lasă la înăbuşit 3 minute.
Se aşează în vas, în straturi, ardeiul gras,păstăile, vinetele şi dovlecelul(scurse şi uscate cu un prosop de hârtie) şi roşiile. Deasupra se presară usturoi usturoi şi piper.
Se pune capacul şi se lasă vasul pe foc până ajunge la temperatura de fierbere, la care se menţine 10 minute. Se opreşte focul şi se lasă vasul acoperit încă 15-20 de minute.