Ghiveci in ulei - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Ghiveci in ulei

Ghiveci in ulei

Ingrediente:

  • 300 g mazăre;
  • 500 g cartofi;
  • o felină;
  • 300 g păstârnac;
  • 300 g ceapă;
  • 100 g mazăre;
  • 200 g fasole verde;
  • 5 ardei graşi;
  • 2 legături verdeaţă;
  • 3 g boia;
  • 2 g piper;
  • 120 g ulei;
  • 100 g vin;
  • 50 g bulion;
  • sare;

Mod de preparare:

Zarzavatul curăţat şi tăiat în bucăţi lunguieţe se căleşte pe rând în ulei sau se prăjeşte împreună la cuptor. Separat se căleşte uşor ceapa tocată mărunt, care se stinge cu bulion şi apă. Se adaugă boia şi se amestecă cu zarzavatul prăjit sau călit. Se adaugă vin, sare şi piper. Se lasă să dea în fiert, apoi se pune la cuptor până se rumeneşte pe deasupra se moaie zarzavatul.

Dacă zarzavatul s-a rumenit la suprafaţa, iar legumele nu sunt încă gata, se acoperă vasul cu celofan uns cu ulei, să nu se ardă ghiveciul.

La prepararea ghiveciului se poate renunţa la unele legume, înlocuindu-le după sezon, cu altele.

Pentru ghiveci, mazărea şi fasolea verde de fierb separat.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Ghiveci de legume   Ingrediente: 2 vinete; un dovlecei; 2 ardei graşi; un morcov mare; o ceapă; 200 g […]
  • Bame a la grec Ingrediente: un kg bame; 200 g ceapă; 300 g roşii; 2 legături mărar; 120 g ulei; 50 g […]
  • Tocana de vinete Ingrediente: 4-5 vinete; 300 g ceapă; 500 g roşii; 100 g ulei; o căpăţână […]
  • Zacusca de ciuperci Ingrediente: 300 g ciuperci; 300 g arpagic; 200 g măsline; 200 g ceapă; 150 ml ulei; 60 g […]
  • Mancare de linte cu ciuperci Ingrediente: 250 g linte; 400 g ciuperci; o ceapă; 2 tulpini ţelină; 2 morcovi; 250 ml supă de […]

Comentarii: Ghiveci in ulei

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player