Ingrediente:
- 500 g de faina;
- 250 ml de lapte;
- 50 g de zahar;
- 100 g de unt;
- sare;
- 2 oua;
- 30 g de drojdie;
- ulei;
- scortisoara;
- zahar;
Mod de preparare:
Se desface drojdia în puţin lapte călduţ şi uşor îndulcit, se lasă să crească la loc cald timp de 10-15 minute.
Se pune făina într-un castron, se face loc la mijloc şi se pun pe rand laptele, untul incălzit, ouăle, zahărul şi sarea.
Se frâmîntă coca pînă se desprinde de pe vas, se adaugă drojdia. Coca rezultată se lasă să crească la căldură circa o oră sau o oră şi jumătate. Apoi se întinde o foaie de circa 1 cm grosime. Se taie cu un pahar gogoşile rotunde, care se prăjesc în ulei încins.
Se scurg de grăsime şi se pudrează cu zahăr şi cu scorţişoară.