Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Gogosi de ciocolata
Gogosi de ciocolata
admin |
April 19, 2010 |
|
Ingrediente:
- 120 g zahăr;
- 1 praf de vanilie;
- 100 g cacao;
- 2 albuşuri;
- coaja rasă de la o lămaie.
Mod de preparare:
Se amestecă zahărul cu vanilia şi cacao, se adaugă coaja rasă de la o lămaie şi albuşurile bătute spumă şi se bate totul circa 15 minute.
Din această compoziţie se formează gogoşi, se aşază pe o tavă unsă cu unt şi se ţin în cuptor cu focul foarte slab cateva minute.
Va recomandam si urmatoarele retete
- Gogosi cu scortisoara Ingrediente:
500 g de faina;
250 ml de lapte;
50 g de zahar;
100 g de unt;
sare;
2 oua;
30 g […]
- Gogosi cu iaurt Ingrediente:
1 borcan de iaurt;
faina cat cuprinde;
1 ou;
zahar […]
- Gogosi dospite Ingrediente:
500 g făină;
1 ceaşcă îapte;
1 lingură unt;
2 ouă;
drojdie cât o […]
- Gogosi Ingrediente:
270 ml lapte caldut
esenta de vanilie
600 gr faina
vanilina pura (daca mai doriti) […]
- Gogosi de cartofi si aluat pripit Ingrediente:
300g cartofi
1 lingura de unt
1 ou
pentru aluat
1\2 pahar de apa
50g […]