Ingrediente:
- 500 g făină;
- 1 ceaşcă îapte;
- 1 lingură unt;
- 2 ouă;
- drojdie cât o nucă;
- 1 lingură rom;
- 25 g stafide;
- 1 linguriţă rasă de sare;
- untură pentru prăjit;
- 1 lingură zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un vas, se face loc la mijloc, se toarnă o ceaşcă de lapte cald, untul topit, ouăle, drojdia muiată cu o lingură de lapte, romul, stafidele şi sare. Se bate totul buie cu o lingură, până se desfac toţi cocoloşii şi compoziţia are aspectul unei creme legate.
Se lasă să crească o oră. Se ia cu lingura din aluat şi se dă drumul în untură clocotită. Se rumenesc gogoşile pe ambele părţi. Se aşază pe o farfurie unele peste altele şi se presară cu zahăr vanilat.
[…] This post was mentioned on Twitter by LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Gogosi dospite http://www.la-cratita.ro/gogosi-dospite/ […]