Gogosi dospite - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Gogosi dospite

Gogosi dospite

Ingrediente:

  • 500 g făină;
  • 1 ceaşcă îapte;
  • 1 lingură unt;
  • 2 ouă;
  • drojdie cât o nucă;
  • 1 lingură rom;
  • 25 g stafide;
  • 1 linguriţă rasă de sare;
  • untură pentru prăjit;
  • 1 lingură zahăr vanilat.

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un vas, se face loc la mijloc, se toarnă o ceaşcă de lapte cald, untul topit, ouăle, drojdia muiată cu o lingură de lapte, romul, stafidele şi sare. Se bate totul buie cu o lingură, până se desfac toţi cocoloşii şi compoziţia are aspectul unei creme legate.

Se lasă să crească o oră. Se ia cu lingura din aluat şi se dă drumul în untură clocotită. Se rumenesc gogoşile pe ambele părţi. Se aşază pe o farfurie unele peste altele şi se presară cu zahăr vanilat.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Gogosi de ciocolata Ingrediente: 120 g zahăr; 1 praf de vanilie; 100  g cacao; 2 albuşuri; coaja rasă de la o […]
  • Gogosi de cartofi si aluat pripit Ingrediente: 300g cartofi 1 lingura de unt 1 ou pentru aluat 1\2 pahar de apa 50g […]
  • Gogosi Ingrediente: 270 ml lapte caldut esenta de vanilie 600 gr faina vanilina pura (daca mai doriti) […]
  • Gogosi pripite de cartofi Ingrediente: 600 g cartofi; 200 g făină; 100 g ulei; 50 g unt; 3 […]
  • Gogosi de grisi cu branza Ingrediente: 50 gr grisi; O ceasca de lapte; 4 oua; O ceasca de branza rasa; [ad#ad-1] Mod […]

1 Comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Gogosi dospite http://www.la-cratita.ro/gogosi-dospite/ […]

Comentarii: Gogosi dospite

Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player