Ingrediente:
- 250 g migdale zdrobite;
- o cană griş;
- o cană miere;
- o cană zahăr;
- o cană apă;
- o lingură scorţişoară;
- pudră;
- un pachet margarină;
Mod de preparare:
Mierea, zahărul şi apa se pun într-un vas şi se fierb 15-20 de minute, până se obţine un sirop gros.
În alt vas, se topeşte margarina şi se adaugă grişul şi migdalele zdrobite. Componentele se amestecă şi se lasă pe foc mic 5-7 minute să rumenească.
Siropul de zahăr şi miere se toarnă cald peste griş şi migdale, apoi se adaugă şi scorţişoară pudră şi se amestecă bine totul. Competiţia se lasă pe foc domol 10 minute, amestecând din când în când, până se leagă şi se obţine o masă omogenă.
Se unge o tavă cu margarină rămasă şi în ea se repartizează uniform competiţia apoi tava se pune la rece pentru 2-3 ore.
Preparatul se răstoarnă pe un platou, se porţionează şi se serveşte.
Apoi se toarnă vinul şi vasul se mai pune la cuptor 30 de minute.