Halva turceasca - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Halva turceasca

Halva turceasca

Ingrediente:

  • 2 linguri cu unt;
  • 4 linguri cu făină;
  • 200 g zahăr;
  • 2 pahare cu apă;
  • zahăr vanilat;
  • scorţişoară.

Mod de preparare:

Se topeşte untul pe foc, în care se rumeneşte făina, amestecand mereu.

Se opăreşte cu sirop, se amestecă şi se fierbe pană se îngroaşă.

Se aşază cu lingura pe farfurie şi se presară cu zahăr vanilat şi scorţişoară.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Halva cu migdale Ingrediente: 250 g migdale zdrobite; o cană griş; o cană miere; o cană zahăr; o cană apă; o […]
  • Palmieri cu cafea Ingrediente: 1 ceaşcă cu zahăr; 200 g făină; 100 g unt; 1/3 pahar cu apă; glazură de […]
  • Trufe cu cafea Ingrediente: 1 gălbenuş de ou; 250 g zahăr pudră; 250 g unt; 1 linguriţă cu esenţă de cafea (sau […]
  • Ecler cu cafea Ingrediente: Aluatul: 1/4 l apă; 75 g unt; 1/2 linguriţă cu sare; 1 lingură cu zahăr; 150 g […]
  • Tarta cu crema Ingrediente: Aluatul: 250 g făină; 150 g unt; 1 ou; un praf de sare; 125 g […]

Comentarii: Halva turceasca

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player